Het verhaal

Fire Power Brewery is aan het begin van 2019 opgericht. Het idee om een eigen speciaal bier te brouwen is voortgekomen uit de passie die ontstaan is in de loop der jaren. Deze passie heeft ervoor gezorgd dat wij van Fire Power Brewery over gegaan zijn tot het brouwen van bier.

Nadat onze brouwers bij elkaar bijna 2000 verschillende bieren hebben geproefd, werd het tijd voor ons eigen bier. Tijdens het bierproces worden zorgvuldig geselecteerde ingrediënten gebruikt. Hierdoor zorgt de brouwerij voor een kwaliteitsproduct voor ieder biersoort.

Wij zijn naast het bierbrouwen werkzaam bij de Joint Fire Cell van de Luchtmobiele Brigade. Dit is de inspiratie geweest voor onze naam, omdat wij weten hoe het is om bommen en granaten te gebruiken. Hiermee hebben wij de vuurkracht om een succes te maken van onze bieren!

Bier en vuurkracht gaan al eeuwenlang mee. Fire Power Brewery heeft er daarom voor gekozen deze twee elementen te combineren. Voor de uitstraling gaan we terug naar de oorlogstijd. Zo hebben we namen voor onze bieren als ‘Ballista Blond’ en ‘Katapéltis Tripel’. Wapens en mechanismes die vroeger gebruikt werden voor vuurkracht net zoals wij ‘vuurkracht’ gebruiken bij het maken van ons bier.

Proost!